Sours & Geuzes

Fris en zuur! Wist je er twee verschillende manieren zijn om zure bieren te maken? Zo zijn er bieren waarbij wilde vergisting plaats heeft gevonden zoals de Belgische geuzes, lambieken en krieken of de Amerikaanse wild ales... Een andere manier is door tijdens het brouwen (hele aardige en fijne!) bacteriën toe te voegen, bijvoorbeeld een melkzuurbacterie. Dit noemen ze ook wel kettle sours en daarbij kun je denken aan Goses of Berliner Weisses. 

Zure bieren variëren van zacht zuur en fris tot zo zuur dat je kaken ervan klapperen; 1 ding is zeker, deze bieren gaan voor de liefhebber nooit vervelen!
Vicaris - Tripel/Gueuze

Vicaris - Tripel/Gueuze

2,99

Bijzondere mix van een typisch Belgische tripel en geuze.....

Bacchus - Frambozenbier

Bacchus - Frambozenbier

3,75

Vlaams Oud-Bruin met frambozen. Zoetzuur......

Bacchus - Kriek

Bacchus - Kriek

3,75

Vlaams Oud-bruin, zoetzuur bier met krieken.....

Nevel - Alm

Nevel - Alm

4,20

Blonde wild ale gebaseerd op een saison.....

Black Cat - Culture Code Pastila Cranberry

Black Cat - Culture Code Pastila Cranberry

4,25

Smoothie style sour met cranberry, appel en vanille......

Nurme - Tender Beast

Nurme - Tender Beast

4,75

Sour IPA met lychees, vanille en lactose.....

Nevel - Tumult

Nevel - Tumult

4,99

Mildzure oldschool-porter.....

Brewing Projekt - Cowabunga

Brewing Projekt - Cowabunga

6,70

Cucumber & Guava Gose.....

Oproer - RUIG Hang the Bishop

Oproer - RUIG Hang the Bishop

7,50

Wild ale gerijpt op een combi van Rioja rode wijn vaten en Tres Hombres rum vaten.....