Sours & Geuzes

Fris en zuur! Wist je er twee verschillende manieren zijn om zure bieren te maken? Zo zijn er bieren waarbij wilde vergisting plaats heeft gevonden zoals de Belgische geuzes, lambieken en krieken of de Amerikaanse wild ales... Een andere manier is door tijdens het brouwen (hele aardige en fijne!) bacteriën toe te voegen, bijvoorbeeld een melkzuurbacterie. Dit noemen ze ook wel kettle sours en daarbij kun je denken aan Goses of Berliner Weisses. 

Zure bieren variëren van zacht zuur en fris tot zo zuur dat je kaken ervan klapperen; 1 ding is zeker, deze bieren gaan voor de liefhebber nooit vervelen!
Bacchus - Frambozenbier

Bacchus - Frambozenbier

3,75

Vlaams Oud-Bruin met frambozen. Zoetzuur......

Bacchus - Kriek

Bacchus - Kriek

3,75

Vlaams Oud-bruin, zoetzuur bier met krieken.....

Brasserie Minne - Vinum 2020

Brasserie Minne - Vinum 2020

4,50

10% Sour/Grape ale met 30% Gewuztraminer druiven gehopt met Nelson Sauvin en Citra hop.....

Coolhead - ZEN out of TEN

Coolhead - ZEN out of TEN

4,70

5% Candy Sour met mango, guava, ananas, salmiak en zoethout......

Niet op voorraad Verlanglijst
Selfmade - Tropical Slasher

Selfmade - Tropical Slasher

4,99

.....

Niet op voorraad Verlanglijst
Coolhead - Triple Mango Cobbler

Coolhead - Triple Mango Cobbler

5,30

5% fruited Nordic sour met heel veel mango!.....

Niet op voorraad Verlanglijst
Brewery Eleven - Kriek Barrel Aged

Brewery Eleven - Kriek Barrel Aged

5,60

6% kriekenlambiek op rode wijnvaten gerijpt.....

Niet op voorraad Verlanglijst
Oproer - RUIG Traditional Berliner Weisse

Oproer - RUIG Traditional Berliner Weisse

7,50

4.4%. Een Berliner Weisse geïnspireerd door de manier waarop ze vroeger gemaakt werden voordat .....